allround dj tom

Belgische Dj - Tom Cosyns - te huur voor elk feest, party of fuif

Residenties  

Zat
iVrijd
Woens
Meer
Check agenda

 

 
Belgiosche dj  

belgische dj

trouwfeest dj


dj belgie

Dj Tom Cosyns is een Belgische All-around Dj te boeken voor een discotheek, café, party en alle feesten.

Met als Specialiteit : 70-80-90, Disco, Ambi, Foute Muziek , ... Maar ook Electro, Groove, Progressive, House, Disco Nouveau, R&B, Club, Dance, Vocal Trance, Retro House. Ragga, Hip Hop, Rap...

De Belgische Dj Tom Cosyns - Met of zonder discobar voor elke dansgelenheid!

Beschikbaar voor dj sets van 1u, 2 u, 3 u of een volledige avond met of zonder discobar.

 

Een Belgische Allround DJ gezocht? DJ Tom Cosyns is een zeer professionele DJ met massa's referenties zowel in discotheken, clubs, danscafe's en feesten. Sinds 1988 draai Tom succesvolle feesten en hij was resident dj in heel wat bekende discotheken in Belgie.
Dj Tom Cosyns de Belgische DJ is te huur voor uw discotheek, swing en danscafé, studentencafé ...
Ook voor alle party's, fuiven, personeels en bedrijfsfeesten, verjaardag, trouwfeesten, evenementen ...

Een Belgische Dj te boeken met of zonder discobar !

Dj Tom Cosyns begon zijn eigen platencollectie aan te leggen in 1985. Hij begon als Belgische DJ bij vrije radio's en al gauw kreeg hij de smaak te pakken en begon met het opluisteren van feesten, fuiven en later party's. In 1987 starte hij in het discotheekcircuit en draaide in verschillende Belgische clubs: zoals: Tropicana Schendelbeke - El Gringo Hekelgem - Cherry Moon Lokeren - Palma Lebbeke - King Beach Blankenberge - La Scala Blankenberge - 2ndn live Deinze - Empire Diest - Kokorico Zomergem (Kings & Queens) ...

Uit ervaring is gebleken dat de vraag naar all around dj's zeer groot is en het aanbod schaars vandaar ontplooit Tom Cosyns zich in 1996 tot een ervaren All Around Dj/entertainer met een vlotte babbel . Hij wordt een veel gevraagde dj in dans & Swingcafť's en was ondermeer Resident in Vitta Zottegem, Per Tutti Erpe Mere, Swing King Oudenaarde, Pancho Villa Blankenberge , Promille Aalst ...

Naast All Round ligt Dj Tom Cosyns zijn stijl ook in het gebied van de groovy club, electro, disco nouveau, lekkere house & retro. Op deze wijze kan Tom Cosyns dus voor een breed publiek draaien en het naar hun zin maken.

Belgische Dj Tom Cosyns.

Voor boeking en info 0495/21 45 83 of info@djtom.be

Dj Start - Home - Agenda - Biografie - Booking - Contact

 

 

 

 

 

Hier vindt u een overzicht van onze aanbevolen diensten in Belgie naast de activiteite(en) Belgische dj

 

 
  Dj Voor Personeelsfeesten  
  Dj Voor Evenementen  
  Dj Voor Galabals  
  Dj Voor Afterwork Party  
  Dj Voor Disco Party of Disco Fuif  
  Dj Voor Verjaardagsfeest  
  Dj Voor alle feesten en fuiven  
  Dj Voor Discotheken  
  Dj Voor Swing & Danscafé's  
  Dj Voor Single Party  
  Dj Allround  
  Dj R&b - Reggaeton - Hip Hop -Rap - Funk  
  Dj Electro - Groove  
  Dj House - Retro House  
  Dj Back to the 90's  
  Dj Back to the 80's  
  Dj voor trouwfeest of huwelijksfeest  
  Dj Disco Nouveau of Foute Party  
 

 

Belgische Dj Nieuws

Belgische DJ Coone eindigt hoog in DJ Mag Top 100

Coone, oftewel de 29-jarige Koen Bauweraerts, behoort reeds jaren bij de populairste DJís van ons land. Samen met Hardstyle, het muziekgenre dat hij vertegenwoordigt, lijkt hij aan een internationale opmars bezig die hem tot bij de hoogste regionen in de wereldwijde DJ scene brengt met een indrukwekkende 37ste plaats in de DJ MAG TOP 100. Deze lijst werd gisterenavond bekend gemaakt tijdens het ADE in Amsterdam.

leder jaar stemmen meer dan 450.000 fans uit meer dan 167 landen op hun favoriete DJ van het afgelopen jaar. Deze populaire lijst wordt dan ook wereldwijd beschouwd als de officiŽle DJ top 100 ranking. Vorig jaar was de eretitel van ďThe Worldís nr 1 DJĒ aan David Guetta, dit jaar herveroverd Armin Van Buuren de eerste plaats.

dj.START.BE: DJ sites in Belgie, Vlaanderen

Overzicht van bekende Belgische Dj's, zoek je een dj voor jou discotheek, fuif, feest of Party in Vlaanderen en Belgie, hier vind je het allemaal

Lijst van bestverkopende Belgische dj's en muziekartiesten

 

Deze lijst geeft de bestverkopende Belgische muziekartiesten weer en wordt samengesteld op basis van de verkoopcijfers van de Internationale Federatie van Muziekproducenten (IFPI/BEA), de officiŽle biografieŽn van de artiesten en andere betrouwbare bronnen. Een compleet officieel overzicht kan niet weergegeven worden aangezien de verkoopcijfers van Belgische albums en singles pas sinds de jaren tachtig grondiger worden bijgehouden.

Bovendien liggen de criteria om een gouden of platina plaat te behalen vandaag aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld vier decennia geleden. Onderstaande lijst geeft dus slechts een indruk van de belangrijkste Vlaamse, Waalse en Brusselse artiesten op basis van de geschatte verkoopcijfers. Enkel de Belgische artiesten die minstens een miljoen geluidsdragers (albums, singles, dvd's) en downloads verkocht hebben, worden in de lijst opgenomen.

Ondanks het feit dat Vlaanderen meer inwoners telt dan WalloniŽ en Brussel zijn de zangers en groepen uit beide landsgedeelten ongeveer even sterk vertegenwoordigd in de lijst. De lijst telt momenteel 44 noteringen voor Vlaamse muziekartiesten en 41 artiesten uit WalloniŽ en Brussel.

De Waalse en Brusselse muziekartiesten verkopen op wereldvlak gemiddeld meer platen dan Vlaamse artiesten aangezien zij regelmatiger succes verwerven in Frankrijk, ItaliŽ en Canada.

Dj volgens Wikipedia

Een diskjockey (van het Amerikaans-Engelse disc jockey) is van oorsprong de persoon die de platen op de draaitafel of platendraaier legt. Tegenwoordig wordt echter de afkorting dj (meestal DJ in namen) of deejay (met Engelse uitspraak) meer gebruikt. Een vrouwelijke diskjockey wordt wel aangeduid met de Engelse term DJane. DJ Er zijn diskjockeys op de radio en in discotheken. Sommigen organiseren hun eigen shows waarmee ze zelfstandig optreden.

Een dj die in discotheken draait, beschikt meestal over twee platenspelers of cd-spelers met een mengpaneel. Met het mengpaneel kan hij de volumes en tonen van de liedjes per kanaal aanpassen. Meestal zit er ook een snelheidsregeling (Pitch) op beide media. Hiermee kan de dj twee nummers op hetzelfde tempo zetten zodat hij ze mooi in elkaar kan laten overlopen. Sommige bekende dj's maken zelf hun eigen liedjes of maken een remix van een al ouder of bestaand liedje (cover). Het beroep DJ blijft voor de meeste mensen een hobby, maar voor sommige is er goed geld mee te verdienen afhankelijk van technische vaardigheden en naamsbekendheid.

Een dj in een radiostudio praat veelal de platen aan elkaar ("praatje, plaatje") en is dus eigenlijk een presentator. Hiermee geeft hij of zij een radioprogramma een karakter. Doorgaans kondigt de dj een plaat (muziekstuk of nummer van een plaat, cd of computer) aan alvorens deze wordt gedraaid. Het aankondigen behelst het verstrekken van informatie betreffende de te draaien plaat. Elke diskjockey heeft zijn eigen stijl van presenteren en probeert de luisteraar te behagen. Ook komt het voor dat er (actuele) onderwerpen worden aangesneden alvorens er weer een plaat wordt gedraaid.

Dit duurt overigens zelden langer dan enkele minuten. Na het afspelen van de plaat wordt deze eventueel afgekondigd en begint de cyclus opnieuw. Meestal probeert de radio-dj zijn aankondiging of praatje precies af te ronden op het einde van het intro van de plaat. Er zijn ook radioprogramma's die non-stop muziek uitzenden. Hier is de taak van de dj om de platen achter elkaar te draaien zonder stiltes tussen de platen of aan elkaar te mixen of in elkaar over te laten lopen. Het aan elkaar mixen wordt vooral gedaan bij het dancegenre waarbij de ritmepatronen van de te mixen platen worden gesynchroniseerd. Hierbij kan de gehele plaat of een deel ervan gebruikt worden.

Bij andere genres dan dance wordt het non-stop draaien van platen en samenstellen van afspeellijsten vaak overgelaten aan een computer die goedkoper is dan een fysieke dj. In de jaren van de zeezenders (1960-'74) moest de diskjockey het gewicht van de naald verhogen bij ruwe zee. Het gewicht tussen 1 Belgische frank en 1 Nederlandse gulden, welke in de Mi Amigo-livestudio werden gebruikt op de MV Mi Amigo, was verschillend. Bij zware storm was het zelfs onmogelijk om platen te draaien en moest men noodgedwongen Compact cassettes (ook wel "stormbanden" genoemd) draaien en die werden ook weleens gebruikt als b.v. een bevoorrading van studiobanden niet kon worden afgeleverd op het zendschip door de storm of een inbeslagname, zoals bij Radio Mi Amigo.

Bij Veronica noemde men dit een "paniektape". Soms kon de tender het zendschip niet bevoorraden met banden, maar kon er wel live uitgezonden worden, mits de zee niet te wild was om wel platen te draaien. Op het zendschip Norderney van zeezender Radio Veronica was de boordstudio zo gemaakt dat er een balanssysteem was ingebouwd om de pick-ups aan boord zo stabiel mogelijk trachten te houden. Op de Mebo 2 van Radio Noordzee had men een swing meter, zeg maar een grote, lange stok met aan de onderkant een schaal met het nulpunt in het midden, waardoor die kon aangeven wanneer de zee te wild was om platen te draaien. Bij Laser 558 had men aan boord alleen spotmasters met daarop de muziek die werd uitgezonden, waardoor men geen last van storm ondervond.

In de loop van de tijd heeft de functie van radio-dj zich veranderd, zodat deze meer radiopresentator of radiocabaretier genoemd kan worden: * De redactie kiest de muziek uit (bij zenders die met playlists werken). * De muziekkeuze wordt bepaald door de zender en de grootste doelgroep. * Er wordt op veel zenders meer gesproken en gelachen dan muziek gedraaid. Een van de laatste oorspronkelijke dj's op de Nederlandse Radio is Ferry Maat. Ten tijde van Ferry Maat's Soulshow (rond 1980) koos hij zijn eigen platen, draaide hij het liefst zoveel mogelijk muziek en vertelde hij alleen de noodzakelijke informatie op de oude praatje-plaatjemanier

 

Belgische dj boeken - Belgische dj huren - Belgische dj voor feest - Belgische dj voor party - Belgische dj voor fuif - Belgische dj voor discotheek - Belgische dj gezocht - Belgische dj voor trouwfeest - Belgische dj voor bedrijfsfeest