Groove dj voor uw discotheek, party of fuif met de beste Groove en Disco Nouveau

Residentie feest dj
Zat
Woens
Vrij
dj voor feest
dj feesten

Bookmark and Share


Tom Cosyns

dj voor feest
Dj feest
 

Dj Tom Cosyns - DJ - diskjockeys - Disco / Groove

Zoek je een Groove Dj ? Dj Tom Cosyns draait al jaren de beste Groove platen in diverse clubs in Belgie, hij was Resident Dj van o.a Kokoricco (Kings En Queens), The Temple, Tropicana, The Lord ...

Groove Dj Tom Cosyns is te boeken voor uw fuif, party, discotheek, cafe, evenement, party en al uw feesten .

Groove Dj Tom Cosyns draait de leukste happy house en groove platen, maar ook : Electro, Progressive, House, Disco Nouveau, R&B, Club, Dance, Vocal Trance, Retro House. Ragga, Hip Hop, Rap, 70-80-90, Disco, Ambi, Foute Muziek , ....

Groove Dj Tom beschikbaar voor een dj set van 1 u, 2 u , 3 u of een volledige avond, met of zonder discobar

Bookmark and Share

Groove Dj Tom Cosyns begon zijn eigen platencollectie aan te leggen in 1985.

Hij begon als dj bij vrije radio's en al gauw kreeg hij de smaak te pakken en begon met het opluisteren van feesten, fuiven en later party's. In 1987 starte hij in het discotheekcircuit en draaide in verschillende Belgische clubs: zoals: Tropicana Schendelbeke - El Gringo Hekelgem - Cherry Moon Lokeren - Palma Lebbeke - King Beach Blankenberge - La Scala Blankenberge - 2ndn live Deinze - Empire Diest - Kokorico Zomergem (Kings & Queens) ...

Uit ervaring is gebleken dat de vraag naar all around dj's zeer groot is en het aanbod schaars vandaar ontplooit Tom Cosyns zich in 1996 tot een ervaren All Around Dj/entertainer met een vlotte babbel . Hij wordt een veel gevraagde dj in dans & Swingcafé's en was ondermeer Resident in Vitta Zottegem, Per Tutti Erpe Mere, Swing King Oudenaarde, Pancho Villa Blankenberge , Promille Aalst ...

Naast All Round ligt Dj Tom Cosyns zijn stijl ook in het gebied van de groovy club, electro, disco nouveau, lekkere house & retro. Op deze wijze kan Tom Cosyns dus voor een breed publiek draaien en het naar hun zin maken.

Tom Cosyns - DJ - diskjockeys - Disco / Groove.

Voor boeking en info 0495/21 45 83 of info@djtom.be

Dj Start - Home - Agenda - Biografie - Booking - Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier vindt u een overzicht van onze aanbevolen diensten in Belgie naast de activiteite(en) DJ - Diskjockeys voor disco-groove

 

 
  Dj Voor Personeelsfeesten  
  Dj Voor Evenementen  
  Dj Voor Galabals  
  Dj Voor Afterwork Party  
  Dj Voor Disco Party of Disco Fuif  
  Dj Voor Verjaardagsfeest  
  Dj Voor alle feesten en fuiven  
  Dj Voor Discotheken  
  Dj Voor Swing & Danscafé's  
  Dj Voor Single Party  
  Dj Allround  
  Dj R&b - Reggaeton - Hip Hop -Rap - Funk  
  Dj Electro - Groove  
  Dj House - Retro House  
  Dj Back to the 90's  
  Dj Back to the 80's  
  Dj voor trouwfeest of huwelijksfeest  
  Dj Disco Nouveau of Foute Party  
 

 

Groove dj nieuws

Groove (music)

Groove is the sense of propulsive rhythmic "feel" or sense of "swing" created by the interaction of the music played by a band's rhythm section (drums, electric bass or double bass, guitar, and keyboards). Ubiquitous in popular music, groove is a consideration in genres such as salsa, funk, rock, fusion, and soul. The word is often used to describe the aspect of certain music that makes one want to move, dance, or "groove". Groove #1: "bass drum on beats 1 and 3 and snare drum on beats 2 and 4 of the measure...add eighth notes on the hi-hat".[1] Play (help·info) Musicologists and other scholars began to analyze the concept of "groove" in the 1990s. They have argued that a "groove" is an "understanding of rhythmic patterning" or "feel" and "an intuitive sense" of "a cycle in motion" that emerges from "carefully aligned concurrent rhythmic patterns" that sets in motion dancing or foot-tapping on the part of listeners.

Groove == ritme

Groove muziek heeft een beperkt akkoordenschema en legt meer nadruk op ritme dan op melodie of harmonie.

Groove gaat over ritme, de 'hartslag' van de muziek. Een ritme is alleen nog niet zomaar een groove. Een groove is een ritme dat swingt omdat niet alle noten precies op de 'juiste' tel wordt gespeeld. Daardoor lijkt een groove te leven en heb je meestal zin om erop te dansen of bewegen.

De ritmesectie en de melodiesectie samen dragen bij aan het ritme dat als kenmerk heeft dat het swingt. De swing ontstaat als een door de luisteraar gevoelde spanning tussen de ritmische lagen. De ritmische lagen worden gevormd door de puls, het metrum en de melodie. De ritmesectie draagt zorg voor de puls en het metrum. Deze twee lagen samen worden de groove genoemd.

In de melodiesectie wordt op de groove het ritme van de melodie geëxtrapoleerd. De ritmische lagen worden in bijv. jazz gerealiseerd door de volgende instrumenten: de pulslaag: de bas, de drums (gedeeltelijk), de metrumlaag: de drums (gedeeltelijk), de piano (gedeeltelijk) de melodielaag: de piano (gedeeltelijk), de blazers.

De term groove komt uit de tijd van de platenspeler. Muzikanten zeiden op het moment dat de band onstopbaar gemakkelijk en hecht samenspeelt dat de naald van de platenspeler als het ware “in de groef valt”. Langzaam is deze aanduiding een algemene term geworden voor de gecombineerde timing van een band.

Een diskjockey (van het Amerikaans-Engelse disc jockey) is van oorsprong de persoon die de platen op de draaitafel of platendraaier legt. Tegenwoordig wordt echter de afkorting dj (meestal DJ in namen) of deejay (met Engelse uitspraak) meer gebruikt. Een vrouwelijke diskjockey wordt wel aangeduid met de Engelse term DJane. DJ Er zijn diskjockeys op de radio en in discotheken. Sommigen organiseren hun eigen shows waarmee ze zelfstandig optreden.

Een dj die in discotheken draait, beschikt meestal over twee platenspelers of cd-spelers met een mengpaneel. Met het mengpaneel kan hij de volumes en tonen van de liedjes per kanaal aanpassen. Meestal zit er ook een snelheidsregeling (Pitch) op beide media. Hiermee kan de dj twee nummers op hetzelfde tempo zetten zodat hij ze mooi in elkaar kan laten overlopen. Sommige bekende dj's maken zelf hun eigen liedjes of maken een remix van een al ouder of bestaand liedje (cover). Het beroep DJ blijft voor de meeste mensen een hobby, maar voor sommige is er goed geld mee te verdienen afhankelijk van technische vaardigheden en naamsbekendheid.

Een dj in een radiostudio praat veelal de platen aan elkaar ("praatje, plaatje") en is dus eigenlijk een presentator. Hiermee geeft hij of zij een radioprogramma een karakter. Doorgaans kondigt de dj een plaat (muziekstuk of nummer van een plaat, cd of computer) aan alvorens deze wordt gedraaid. Het aankondigen behelst het verstrekken van informatie betreffende de te draaien plaat. Elke diskjockey heeft zijn eigen stijl van presenteren en probeert de luisteraar te behagen. Ook komt het voor dat er (actuele) onderwerpen worden aangesneden alvorens er weer een plaat wordt gedraaid.

Dit duurt overigens zelden langer dan enkele minuten. Na het afspelen van de plaat wordt deze eventueel afgekondigd en begint de cyclus opnieuw. Meestal probeert de radio-dj zijn aankondiging of praatje precies af te ronden op het einde van het intro van de plaat. Er zijn ook radioprogramma's die non-stop muziek uitzenden. Hier is de taak van de dj om de platen achter elkaar te draaien zonder stiltes tussen de platen of aan elkaar te mixen of in elkaar over te laten lopen. Het aan elkaar mixen wordt vooral gedaan bij het dancegenre waarbij de ritmepatronen van de te mixen platen worden gesynchroniseerd. Hierbij kan de gehele plaat of een deel ervan gebruikt worden.

Bij andere genres dan dance wordt het non-stop draaien van platen en samenstellen van afspeellijsten vaak overgelaten aan een computer die goedkoper is dan een fysieke dj. In de jaren van de zeezenders (1960-'74) moest de diskjockey het gewicht van de naald verhogen bij ruwe zee. Het gewicht tussen 1 Belgische frank en 1 Nederlandse gulden, welke in de Mi Amigo-livestudio werden gebruikt op de MV Mi Amigo, was verschillend. Bij zware storm was het zelfs onmogelijk om platen te draaien en moest men noodgedwongen Compact cassettes (ook wel "stormbanden" genoemd) draaien en die werden ook weleens gebruikt als b.v. een bevoorrading van studiobanden niet kon worden afgeleverd op het zendschip door de storm of een inbeslagname, zoals bij Radio Mi Amigo.

Bij Veronica noemde men dit een "paniektape". Soms kon de tender het zendschip niet bevoorraden met banden, maar kon er wel live uitgezonden worden, mits de zee niet te wild was om wel platen te draaien. Op het zendschip Norderney van zeezender Radio Veronica was de boordstudio zo gemaakt dat er een balanssysteem was ingebouwd om de pick-ups aan boord zo stabiel mogelijk trachten te houden. Op de Mebo 2 van Radio Noordzee had men een swing meter, zeg maar een grote, lange stok met aan de onderkant een schaal met het nulpunt in het midden, waardoor die kon aangeven wanneer de zee te wild was om platen te draaien. Bij Laser 558 had men aan boord alleen spotmasters met daarop de muziek die werd uitgezonden, waardoor men geen last van storm ondervond.

In de loop van de tijd heeft de functie van radio-dj zich veranderd, zodat deze meer radiopresentator of radiocabaretier genoemd kan worden: * De redactie kiest de muziek uit (bij zenders die met playlists werken). * De muziekkeuze wordt bepaald door de zender en de grootste doelgroep. * Er wordt op veel zenders meer gesproken en gelachen dan muziek gedraaid. Een van de laatste oorspronkelijke dj's op de Nederlandse Radio is Ferry Maat. Ten tijde van Ferry Maat's Soulshow (rond 1980) koos hij zijn eigen platen, draaide hij het liefst zoveel mogelijk muziek en vertelde hij alleen de noodzakelijke informatie op de oude praatje-plaatjemanier