dj set tom cosyns

DJ SET TOM COSYNS

reggaeton dj set
 
reggaeton dj boeken
 
reggaeton dj huren
 
reggaeton dj inhuren
 
 
dj set boeken

Dj set over heel Vlaanderen

U zoekt een Dj set van een Professioneel Dj? Dan zit je hier goed.

Dj Tom is te boeken voor een DJ set in uw discotheek, fuif, party, swingcafe, bedrijfsevenement en al uw feesten. Tom is een allround Dj sinds 1988 dat zijn sporen verdiende in heel wat bekende discotheken in Vlaanderen alsook zeer gekend als feest DJ.

Een Dj set van Dj Tom voor elk feest of party.

Je kan DJ Tom boeken voor guestsets op alle feesten, fuiven, party’s, bedrijf en personeelsfeesten, foute party, dscio party, retro party ... Hij kan alles stijlen draaien zowel R&b, Electro, House, Groove, Retro House tot de beste disco claccics, 70's,80's,90's, foute muziek ...

Tom draait dan een Dj set van 1u, 2u, 3u of een volledige avond. Indien de locatie niet over een installatie baschikt kunt u Dj Tom ook boeken voor een DJ set met zijn luxe discobar.

DJ Tom korte bio

Dj Tom begon zijn eigen platencollectie aan te leggen in 1985. Hij begon als dj bij vrije radio's en al gauw kreeg hij de smaak te pakken en begon met het opluisteren van feesten, fuiven en later party's. In 1988 starte hij in het discotheekcircuit en draaide in verschillende Belgische clubs: zoals: Tropicana Schendelbeke - El Gringo Hekelgem - Cherry Moon Lokeren - Palma Lebbeke - King Beach Blankenberge - La Scala Blankenberge - 2ndn live Deinze - Empire Diest - Kokorico Zomergem (Kings & Queens) ...

Uit ervaring is gebleken dat de vraag naar all around dj's zeer groot is en het aanbod schaars vandaar ontplooit Tom Cosyns zich in 1996 tot een ervaren All Around Dj/entertainer met een vlotte babbel . Hij wordt een veel gevraagde dj in dans & Swingcafé's en was ondermeer Resident in Vitta Zottegem, Per Tutti Erpe Mere, Swing King Oudenaarde, Pancho Villa Blankenberge , Promille Aalst ...

Naast All Round ligt Dj Tom zijn stijl ook in het gebied van de groovy club, electro, disco nouveau, lekkere house & retro. Op deze wijze kan Tom Cosyns dus voor een breed publiek draaien en het naar hun zin maken.

Dj Tom boeken voor een Dj set - Dj sets

Voor boeking en info 0495/21 45 83 of info@djtom.be

 

 

 

 

 

Hier vindt u een overzicht van onze aanbevolen dj sets in Belgie

 

 
  Dj set voor Personeelsfeesten  
  Djset voor Evenementen  
  Dj set voor Galabals  
  Dj set voor Afterwork Party  
  Dj set voor Disco Party of Disco Fuif  
  Dj set voor Verjaardagsfeest  
  Dj set voor alle feesten en fuiven  
  Dj set voor Discotheken  
  Dj set voor Swing & Danscafé's  
  Dj set voor Single Party  
  Dj set Allround  
  Dj set R&b - Reggaeton - Hip Hop -Rap - Funk  
  Dj set Electro - Groove  
  Dj set House - Retro House  
  Dj set Back to the 90's  
  Dj set Back to the 80's  
  Dj set voor trouwfeest of huwelijksfeest  
  Dj set voor Foute Party  
 

 

DJ SET NIEUWS

Een live-set is een concertuitvoering door een elektronische muziekgroep of -artiest waarbij er niet of nauwelijks op de toetsen van een synthesizer hoeft te worden gespeeld. De muziek is meestal al voorgeprogrammeerd in een computer of drumcomputer (ritmebox) en sequencer in combinatie met één of meer synthesizers of synthesizermodules. Er wordt niet gezongen, hooguit maakt men gebruik van samples Door aan de knoppen te draaien, geluiden toe te voegen of weg te halen, of geluidseffecten af te stellen, krijgt men toch een uniek en niet exact terug te spelen geluid, zoals bij een gewoon concert ook het geval is. Tevens klinkt het beter en directer dan een DJ-set, omdat er geen geluidsverlies is door het vinyl. Visueel is een liveset minder interessant dan een concert, daarom worden er bijvoorbeeld animaties geprojecteerd door een VJ, of wordt men gestimuleerd om te dansen in plaats van te kijken door de uitvoerende artiest af te schermen.

Een diskjockey (van het Amerikaans-Engelse disc jockey) is van oorsprong de persoon die de platen op de draaitafel of platendraaier legt. Tegenwoordig wordt echter de afkorting dj (meestal DJ in namen) of deejay (met Engelse uitspraak) meer gebruikt. Een vrouwelijke diskjockey wordt wel aangeduid met de Engelse term DJane. DJ Er zijn diskjockeys op de radio en in discotheken. Sommigen organiseren hun eigen shows waarmee ze zelfstandig optreden.

Een dj die in discotheken draait, beschikt meestal over twee platenspelers of cd-spelers met een mengpaneel. Met het mengpaneel kan hij de volumes en tonen van de liedjes per kanaal aanpassen. Meestal zit er ook een snelheidsregeling (Pitch) op beide media. Hiermee kan de dj twee nummers op hetzelfde tempo zetten zodat hij ze mooi in elkaar kan laten overlopen. Sommige bekende dj's maken zelf hun eigen liedjes of maken een remix van een al ouder of bestaand liedje (cover). Het beroep DJ blijft voor de meeste mensen een hobby, maar voor sommige is er goed geld mee te verdienen afhankelijk van technische vaardigheden en naamsbekendheid.

Een dj in een radiostudio praat veelal de platen aan elkaar ("praatje, plaatje") en is dus eigenlijk een presentator. Hiermee geeft hij of zij een radioprogramma een karakter. Doorgaans kondigt de dj een plaat (muziekstuk of nummer van een plaat, cd of computer) aan alvorens deze wordt gedraaid. Het aankondigen behelst het verstrekken van informatie betreffende de te draaien plaat. Elke diskjockey heeft zijn eigen stijl van presenteren en probeert de luisteraar te behagen. Ook komt het voor dat er (actuele) onderwerpen worden aangesneden alvorens er weer een plaat wordt gedraaid.

Dit duurt overigens zelden langer dan enkele minuten. Na het afspelen van de plaat wordt deze eventueel afgekondigd en begint de cyclus opnieuw. Meestal probeert de radio-dj zijn aankondiging of praatje precies af te ronden op het einde van het intro van de plaat. Er zijn ook radioprogramma's die non-stop muziek uitzenden. Hier is de taak van de dj om de platen achter elkaar te draaien zonder stiltes tussen de platen of aan elkaar te mixen of in elkaar over te laten lopen. Het aan elkaar mixen wordt vooral gedaan bij het dancegenre waarbij de ritmepatronen van de te mixen platen worden gesynchroniseerd. Hierbij kan de gehele plaat of een deel ervan gebruikt worden.

Bij andere genres dan dance wordt het non-stop draaien van platen en samenstellen van afspeellijsten vaak overgelaten aan een computer die goedkoper is dan een fysieke dj. In de jaren van de zeezenders (1960-'74) moest de diskjockey het gewicht van de naald verhogen bij ruwe zee. Het gewicht tussen 1 Belgische frank en 1 Nederlandse gulden, welke in de Mi Amigo-livestudio werden gebruikt op de MV Mi Amigo, was verschillend. Bij zware storm was het zelfs onmogelijk om platen te draaien en moest men noodgedwongen Compact cassettes (ook wel "stormbanden" genoemd) draaien en die werden ook weleens gebruikt als b.v. een bevoorrading van studiobanden niet kon worden afgeleverd op het zendschip door de storm of een inbeslagname, zoals bij Radio Mi Amigo.

Bij Veronica noemde men dit een "paniektape". Soms kon de tender het zendschip niet bevoorraden met banden, maar kon er wel live uitgezonden worden, mits de zee niet te wild was om wel platen te draaien. Op het zendschip Norderney van zeezender Radio Veronica was de boordstudio zo gemaakt dat er een balanssysteem was ingebouwd om de pick-ups aan boord zo stabiel mogelijk trachten te houden. Op de Mebo 2 van Radio Noordzee had men een swing meter, zeg maar een grote, lange stok met aan de onderkant een schaal met het nulpunt in het midden, waardoor die kon aangeven wanneer de zee te wild was om platen te draaien. Bij Laser 558 had men aan boord alleen spotmasters met daarop de muziek die werd uitgezonden, waardoor men geen last van storm ondervond.

In de loop van de tijd heeft de functie van radio-dj zich veranderd, zodat deze meer radiopresentator of radiocabaretier genoemd kan worden: * De redactie kiest de muziek uit (bij zenders die met playlists werken). * De muziekkeuze wordt bepaald door de zender en de grootste doelgroep. * Er wordt op veel zenders meer gesproken en gelachen dan muziek gedraaid. Een van de laatste oorspronkelijke dj's op de Nederlandse Radio is Ferry Maat. Ten tijde van Ferry Maat's Soulshow (rond 1980) koos hij zijn eigen platen, draaide hij het liefst zoveel mogelijk muziek en vertelde hij alleen de noodzakelijke informatie op de oude praatje-plaatjemanier

Op zoek naar een Dj set, Dj's sets, diskjockey set, deejay set, deejays? Enkele tips om van uw feest, evenement, verjaardags fuif een groot succes te maken Welk feest organiseert u: Binnenkort organiseert u een spetterend feest en heb je een dj set nodig . Of het nu gaat om een dj set voor huwelijksfeest, jubileum, verjaardagsfeest, personeelsfeest, dertigerfuif of andere dansgelegenheid er komt heel wat bij kijken. Niet enkel de catering, feestzaal of het opmaken van de uitnodigingen is van groot belang ook het inhuren van de gepaste dj voor de dj set is een belangrijke factor om tot een geslaagd feest te komen. Meestal is de keuze van de djsets het moeilijkst, meestal heb je de dj’s die je terugvindt via het internet nog nooit aan het werk gehoord en ken je ze helemaal niet. Zal de dj de gepaste muziekkeuze draaien in zijn dj set? Past de dj zijn muziekkeuze wel voldoende aan naargelang het aanwezige publiek? Is zowel de muziek als lichtinstallatie die de dj bij heeft voldoende voor de grootte van de zaal en het aantal aanwezigen? Zal het weer eens zo’n dj zijn die voortdurend door de micro zit te kwebbelen tijdens zijn dj set? Allemaal vragen die zeer moeilijk te beantwoorden zijn als je de dj niet kent... muziek keuze De belangrijkste taak van een professionele dj is het spelen van de juiste platen op het juiste moment in de dj set. Een dj dient zich steeds aan te passen aan wat het publiek wenst te horen. Als ervaren dj heb je dit meestal snel door. Het komt er ook op aan om voldoende muziekgenres en variatie aan muziek keuze in de cd koffers of platen koffers mee te hebben.