allround dj tom

 

R

 
 
 
 
 
 

R&B Dj

Dj Tom is een R&B Dj te boeken voor Dj sets in discotheken, fuiven, party's en al uw feesten.

R&B Dj sets

Je kunt Dj Tom boeken voor guestsets van 1u, 2u, 3u of een volledige avond met R&B, Hip Hop en reggaeton muziek. Voor aanvragen en boekingen kan je hier terecht.

Hij draait naast R&b, Reggaeton, Hip Hop en Rap ook Electro, Groove, Disco Nouveau, Club, Dance, Vocal Trance, Retro House, ... tot discoclaccics, 70's, 80's, 90's ...

Dj Tom Cosyns te boeken met of zonder discobar

Dj Tom kan je huren voor elk feest of party.

RNB on Friday @ Kokorico

The R&B concept in Kokorico's mainroom. " The craziest breakdance acts - Hot dance acts! " The best R&B and Reggaeton!

DJ Tom (Kokorico, Topradio,...) - DJ Lennoz (Carré, Noxx, Skyclub,...) and DJ Don P. (The Secret Story)

 

Voor meer info en foto's over RNB on @ Kokorico. Klik hier

DJ Tom is één van de meest geboekte Allround Dj's van Vlaanderen. Hij beschikt over 25 jaar succesvolle ervaring als Dj. En was resident Dj in heel wat bekende Belgische Clubs.
Dj Tom Cosyns is de geknipte R&b Dj voor uw feest of party.
R&b Dj Biografie

R&B RnB RenB Dj Tom Cosyns begon zijn eigen platencollectie aan te leggen in 1985. Hij begon als dj bij vrije radio's en al gauw kreeg hij de smaak te pakken en begon met het opluisteren van feesten, fuiven en later party's. In 1987 starte hij in het discotheekcircuit en draaide in verschillende Belgische clubs: zoals: Tropicana Schendelbeke - El Gringo Hekelgem - Cherry Moon Lokeren - Palma Lebbeke - King Beach Blankenberge - La Scala Blankenberge - 2ndn live Deinze - Empire Diest - Kokorico Zomergem (Kings & Queens) ...

Uit ervaring is gebleken dat de vraag naar all around dj's zeer groot is en het aanbod schaars vandaar ontplooit Tom Cosyns zich in 1996 tot een ervaren All Around Dj/entertainer met een vlotte babbel . Hij wordt een veel gevraagde dj in dans & Swingcafé's en was ondermeer Resident in Vitta Zottegem, Per Tutti Erpe Mere, Swing King Oudenaarde, Pancho Villa Blankenberge , Promille Aalst ...

Naast All Round ligt Dj Tom Cosyns zijn stijl ook in het gebied van de groovy club, electro, disco nouveau, lekkere house & retro. Op deze wijze kan Tom Cosyns dus voor een breed publiek draaien en het naar hun zin maken.

Tom Cosyns R&B RnB RenB Dj- diskjockey

Voor boeking en info 0495/21 45 83 of info@djtom.be

 

PARTY PICUTUES R&B KOKORICO WITH DJ TOM

 

Rhythm-and-blues (ook bekend als R&B of RnB) is een muziekgenre met invloeden uit jazz, gospel en blues, oorspronkelijk ontstaan bij de Afro-Amerikaanse artiesten. De term werd in 1947 ingevoerd door Jerry Wexler van Billboard magazine. Het moest de plaats van race music (rassenmuziek) innemen, een term die beledigend opgevat werd door de zwarte gemeenschap in de Verenigde Staten.

RnB was een van de voorgangers van rock-'n-roll. Het bevatte sterke invloeden uit de jazz, jumpblues en gospel, maar beïnvloedde op zijn beurt ook de jazz. RnB, blues en gospel werden gecombineerd met bebop om hardbop te maken. Vele muzikanten maakten jazz en RnB, zoals de swingbands van Jay McShann, Tiny Bradshaw and Johnny Otis. Count Basie had wekelijks een RnB-live-uitzending vanuit Harlem. Het icoon van de bebop, Tadd Dameron, maakte muziek voor Bull Moose Jackson en was twee jaar lang diens pianist, nadat hij zichzelf tot de bebop toegewijd had. De meeste Rnb-muzikanten waren jazzmuzikanten en vele muzikanten op Charlie Mingus' bekende jazz-opnames waren RnB-professionals. Lionel Hamptons bigband van het begin van de jaren 40 legde de basis voor vele beboplegendes van de jaren 50. De periode jaren 50 was het begin van de klassieke RnB. De bekende Chuck Berry was een van deze RnB-gitaristen. Overlappend met andere genres als jazz en rock-'n-roll ontwikkelde RnB regionale specialisaties.

Een sterke stroming langs de "blues-kant" kwam van New Orleans en was gebaseerd op een vloeiend piano-spel, gelanceerd door Professor Longhair. Tegen het einde van de jaren 50 scoorde Fats Domino met "Blueberry Hill" en "Ain't That a Shame". Andere artiesten die een Louisiana-touch gaven aan RnB waren o.a. Clarence Henry, Frankie Ford, Irma Thomas, The Neville Brothers en Dr. John. Aan het begin van de jaren 60 nam RnB meer en meer invloeden over van gospel met artiesten zoals Ray Charles, Sam Cooke, James Brown en Aretha Franklin, en kreeg het de naam soul. Barry Pearson schreef dat dit een naam was die door de zwarte gemeenschap aan de muziekindustrie opgelegd werd. Hoe dan ook, een goede 10 jaar later had de RnB een ware comeback. In de loop van de jaren zestig steeg het aantal blanken dat het label RnB op hun muziek kleefden (en soms ook blue-eyed soul, terwijl het eerder naar de rock-'n-roll neigde), zoals The Yardbirds, The Rolling Stones, The Pretty Things, The Small Faces, The Animals, The Spencer Davis Group en The Who.

Zie ook: Blues - Gospel - Neo-R&B - Urban - Hiphop - Jazz - Soul

Google+