Home
Webdesign
Positionering Website
Zoekmachine Optimalisatie (Seo)
Online Marketing
Zoekmachine Marketing
Hoger in zoekmachines
Promotie Website
Seo Consultancy
Webdesign offerte aanvragen
Referenties
 
Wij ontwikkelden de nieuwe site van Beaustyle Ninove
Afslankstudio & Zonnestudio

Albertlaan 160 Ninove

Tv concepten & formats

Hier vindt u een overzicht van onze aanbevolen diensten in Belgie naast de activiteite(en) Van Professioneel webdesign en zoekmachine optimalsiatie Antwerpen.
 
Goedkope website
Webontwikkeling
Webdesign
Webcreatie
Budgetvriendelijke website
Website laten bouwen
Website laten ontwikkelen
Website laten maken
Website optimalisatie
Goedkoop webdesign
 
 
 
 
 
 
 
 

SEO

Internet Marketing

Zoekmachine Marketing

Zoekmachine Optimalisatie

SEO Concultancy

Webdesign Oost Vlaanderen

Webpromotie

Zie ook :
Adobe Flash
Asp
Grafische vormgeving
Javascript
Html
Php
Xml
Webdesigner
Webdevelopment
Home : Tom Cosyns Webdesign Antwerpen
Welkom bij Tom Cosyns Webdesign, een enthousiast bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van websites en Zoekmachine optimalisatie, voor bedrijven, winkels, kmo's, verenigingen ... Ook webdesign voor ondernemingen in Antwerpen.
Het ontwerpen website webdesign antwerpen, zoals u hem in gedachten heeft, is geen eenvoudige zaak. U zult zo uw eigen ideeŽn hebben hoe uw site er uit moet komen te zien of misschien heeft u wel helemaal geen idee en wilt u het aan ons over laten.
Elke website is voor ons weer een nieuwe uitdaging, er wordt geen gebruik gemaakt van standaard pakketten, maar elke website wordt zorgvuldig in overleg met de klant en naar de wensen van de klant samengesteld.
Wij leveren aantrekkelijke, functionele websites aan bedrijven, kmo's, winkels en clubs ook in Antwerpen .Flash intro's zijn heel erg leuk maar het wordt minder leuk als een bezoeker eerst iets moet downloaden om uw site te kunnen bekijken. Het gaat erom dat de aandacht wordt gericht op uw bedrijf en/of product en niet op allerlei bewegende animaties met vaak schreeuwende kleuren.
Tevens kunnen wij u van alles uit handen nemen zoals o.a. het registreren van uw domeinnaam, het behandelen van uw e-mail en natuurlijk het onderhouden van uw website. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact met ons op.
Nadat de gehele website klaar is en door u is goedgekeurd, wordt uw website op het internet geplaatst.
U kunt er verzekerd van zijn dat wij alle mogelijke aandacht aan uw wensen besteden zodat het eindproduct precies is wat u in uw gedachten had. Per slot van rekening is uw website uw internet visitekaartje! .
Meer informatie over de webpromotie van websites of goed gevonden worden op het net.

Hoe gaan we ter werk ?

Allereerst wordt er uitvoerig besproken wat uw ideeŽn en wensen zijn. Wilt u een informatie aanvraagformulier, een pakkende website om uw product(en) te promoten of een website die als informatiebron dient voor de leden van uw vereniging?
Na dit overleg gaan we voor u aan het werk. Nadat het eerste concept aan u is voorgelegd en u akkoord bent gegaan, gaan we van slag.
Wilt u het zakelijk houden, of juist niet, modern of een tikje nostalgisch? Waarschijnlijk heeft u wel enig idee, wij doen ons uiterste best dit idee om te zetten naar de realiteit van een website. Indien u geen idee heeft is dat ook geen probleem.
Nadat de gehele website klaar is en door u is goedgekeurd, wordt uw website op het internet geplaatst.
Wat Kost het ?
Bij ons hoeft u niet extra te betalen voor een foto meer of minder, of voor het scannen van plaatjes/foto's. Ook werken wij niet met uurtarieven terwijl u geen idee heeft hoelang wij met uw website bezig zijn.
Als u ons een opdracht geeft weet u precies waar u aan toe bent en komt u achteraf niet voor vervelende (financiele) verrassingen te staan.

 

Als u ons een opdracht geeft weet u precies waar u aan toe bent en komt u achteraf niet voor vervelende (financiele) verrassingen te staan.

Wat kost een professioneel webdesign ? De vraag is wat u precies wil. Je kan een website kopen vergelijken met het kopen van een wagen ! Het groter de wagen en hoe meer opties hoe duurder, dat is bij een website ook zo. De prijs van een website wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid pagina's en het grafische detail.

De prijs van een website wordt bepaald op basis van:

- uit hoeveel pagina`s zal de website komen te bestaan?
- wil je veel seo, pagina's
- wat voor een features moeten er nog meer in de site komen? ...

Om u een idee van prijs te geven hebben we hieronder enkele webdesign prijzen als voorbeeld in enkele paketten geplaatst.

Wat kost nu het bouwen van een professionele website.

Webdesign Antwerpen : Pakket 1:
Complete website Hoofdpagina met maximaal 5 achterliggende pagina's, inclusief foto's/plaatjes scannen, aanmelden zoekmachines, etc. ? 400€
Webdesign Antwerpen : Pakket 2:
Complete website Hoofdpagina met maximaal 10 html achterliggende pagina's, inclusief foto's/plaatjes scannen, aanmelden zoekmachines, etc. ? 500 €
Webdesign Antwerpen : Pakket 3:
Complete website Dit pakket is voor complexe websites, met veel Landing pagina's om uw producten te tonen en gevonden te worden in Google per zoekwoord. Voor dit pakket zullen wij u, na overleg, een vaste prijs offreren. In dit pakket zit de volledige Seo Marketing inbegrepen.
Onderhoud websites
Natuurlijk kunnen wij ook uw website onderhouden.
Velen denken "ik sta op het internet, dus het is zo goed", maar daar ben je er natuurlijk niet mee. Niets is zo hinderlijk als een website met bijvoorbeeld prijzen van drie jaar geleden die nu absoluut niet meer gelden of dat nog steeds het oude BTW-tarief wordt genoemd. Of u heeft producten op uw site staan die allang niet meer leverbaar zijn. Net als uw bedrijf is ook uw website onderhevig aan veranderingen.
Wij kunnen u een vaste prijs aanbieden voor het onderhouden van uw website. De prijs hiervan kan per website verschillen. Uiteraard is iemand die 2 keer per jaar zijn website wil veranderen goedkoper uit dan iemand die dit 1 keer per maand wil.?
De prijs van het onderhouden van uw website is vanaf ? 100 € per jaar.
Laat het webdesign van uw bedrijf in Antwerpen ontwerpen door Tom Cosyns Webdesign en we zetten hem bovenaan in Google.
Tom Cosyns Webdesign - Camberg 15 - 9400 Voorde
Bel : 0495/21 45 83 of mail

Voor een vrijblijvende offerte of meer informatie

Neem telefonisch contact op met ons.

Of vul onderstaand formulier in en wij mailen u zo spoedig mogelijk terug .

Velden gemerkt met een * zijn verplicht.

Voor welke afdeling is uw vraag bestemd?
Wat is uw e-mail adres? (*)
Wat is uw naam? '*)
Wat is uw telefoonnummer?
Wat is uw vraag of opmerking? (*)
(*)=Verplichte Velden


< Webdesign
< Website Builders
< Website Marketing
< Optimaliseren Website
< Search Engine Marketing
< Zoekmachine Optimalisatie
< Search Engine Optimization
< Zoekmachine Marketing
< Online Marketing
< Webdesign Bureau
< Webdesign Bedrijf
< Betaalbare Website of Webdesign
< Goedkoop Webdesign
< Webdesign ontwerp
< Website Promotie
< Website laten bouwen
< Nieuwe Website nodig
< Website laten ontwikkelen
< Website Maken
< Website layout
< Professioneel website design
< Goedkope website
< Website ontwikkeling en onderhoud
< Html website maken
< Tarief, prijs, prijzen van website
< Gevonden worden in zoekmachines
< Webdesign op maat
< Seo webdesign
< Bovenaan staan in Google
< Website Ontwerp
< Aanmelden Zoekmachines
< Website development
< Webdesigner gezocht
< Internet Design
< Website Onderzoek - Website Analyse
< Search Engine Optimization bedrijf - bureau
< Gevonden worden op internet
< Keyword - Zoekwoorden Optimalisatie
< Zoekmachine Marketing
< Seo Marketing
< Internet Marketing
< Positionering Website
< SEO Bureau
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tom Cosyns - SEO marketing, Zoekmachine optimalisatie, Web & internet marketing, Webdesign - Van ontwerp tot hosting - Webdesign Antwerpen - Webdesign voor bedrijven in Antwerpen - Webdesign voor kmo in Antwerpen - Webdesign voor winkels in Antwerpen - Webdesign voor clubs in Antwerpen - Webdesign voor verenigingen in Antwerpen - Prijs van Webdesign Antwerpen - Webdesign voor zelstandigen in Antwerpen - Webdesign voor ondernemingen in Antwerpen


SEO optimalisatie of zoekmachine optimalisatie SEO marketing waarbij websites worden gebouwd, gemaakt en bewerkt
zodat die bovenaan komen te staan bij de zoekmachines Google.
Want wij zorgzn ervoor dat u website wordt gevonden
SEO optimalisatie of zoekmachine optimalisatie en SEO marketing

Webdesign Oost Vlaanderen | internetmarketing| SEO| E-commerce| SEA marketing Zoekmachine marketing | Ook Webdesign in Antwerpen | Ook Webdesign in Vlaanderen

Een webdesigner is iemand die de vormgeving van websites ontwerpt. Veel[bron?] websites halen hun inhoud uit databases, de code om de inhoud hiervan op de juiste manier uit de database te halen wordt gemaakt door een webprogrammeur. Het ontwerpen van de database en basis opzet gebeurd door een web-software-architect. Het is belangrijk om te beseffende dat vormgeving en functionaliteit door verschillende vakgebieden wordt ingevuld. Hoewel bijna iedereen een website kan maken, wordt de betekenis van het woord webdesigner toch meest in de beroeps-betekenis gezien. Net als bij vrijwel alle andere beroepen, kunnen de beoefenaren zowel mannelijk als vrouwelijk zijn.

Gezien het toegenomen belang van internet in de commercie, wordt het maken en onderhouden van een website steeds vaker uitbesteed aan een bureau met professionele webdesigners, die bij het creatieve proces een afweging dient te maken tussen de wensen van de klant en de technologische mogelijkheden. Tevens moet hij daarbij de huisstijl van het betreffende bedrijf integreren, rekening houden met leespatronen, marketingmodellen, verwachte heatmaps, uitbreidingsmogelijkheden etc. etc. Een webdesigner kan als freelancer werken maar ook als personeelslid van een internetbureau of bedrijf gespecialiseerd in webdesign. Waar een tiental jaren geleden iemand die handig was met een computer, die verstand had van programmeertalen en specifieke programma's, websites kon maken voor zijn beroep, zijn er anno 2009 meerdere mogelijkheden om praktijkgerichte opleidingen te volgen die leiden naar het diploma

Webdesigner, zowel van algemene instanties als van onderwijsinstanties als van de softwaremakers zelf. Tevens zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar gekomen, zowel voor professionele webdesigners als voor de hobbyisten, zoals zogenaamde templates ofwel kant-en-klare websites waar alleen de tekst en techniek nog ingevuld hoeft te worden. Doordat de technologische ontwikkelingen steeds verder gaan, worden de eisen die aan een webdesigner worden gesteld ook steeds hoger : met alleen kennis van een HTML-editor en een grafisch programma komt men er niet meer, de klant vraagt om interactieve websites met gebruikmaking van Cascading Style Sheets, een database als back-end, soms Flash voor presentatie doeleinden. Vaak ziet men dan ook een in een specifiek onderdeel van een website gespecialiseerde webdesigner als onderdeel van een team. [bewerken] Zie ookWebdesign is het maken en vormgeven van alle websites in het internet. Webdesign vertoont gelijkenissen met het grafisch ontwerpen van traditioneel drukwerk, maar er zijn opvallende verschillen. Zo kunnen video en audio deel uitmaken van webdesign en verloopt de interactie met de bezoekers anders. Vanwege de technische aspecten is een webdesigner naast vormgever veelal ook programmeur

Structuur Een voorbeeld van webdesign: een pagina uit Wikipedia In tegenstelling tot de traditionele structuur van boeken, met een inhoudsopgave, verschillende indexen, een hoofdstukindeling en dergelijke, worden websites over het algemeen minder lineair vormgegeven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse menu's, zoekfuncties en soms ook loginfuncties om delen van de inhoud af te schermen van het grote publiek. Een manier om oriŽntatiemogelijkheden in een website te bieden is de zogenaamde broodkruimelnavigatie, waarbij het door de gebruiker gekozen pad in de boomstructuur van de website op elke pagina is aangegeven. [bewerken] Opmaak De inhoudelijke samenhang van de boodschap van een website, wordt met computercommando's in de tekst aangegeven. Doorgaans worden hiervoor HTML-codes opgeven. Daarnaast kan gebruikgemaakt worden van een stylesheet. Daarin worden aanwijzingen vastgelegd over de gewenste weergaven van bepaalde html-elementen zoals lettertypes, kleuren en achtergrondafbeeldingen en ook de positionering van en spatiŽring tussen elementen op de site. Door meerdere webpagina's aan eenzelfde stylesheet te koppelen, is het eenvoudiger om de hele site in een uniforme opmaak te presenteren. De uiteindelijke weergave is echter voor de designer niet volledig in de hand te houden, omdat verschillende lezer verschillende apparaten zullen gebruiken om zijn websites te raadplegen.

Weergave Websites zien er niet op iedere computer en in iedere browser identiek uit. HTML wordt door elke computer/browser afzonderlijk geÔnterpreteerd en weergegeven. Een webdesigner dient voor reguliere websites rekening te houden met deze pluriforme weergave. * De resolutie is de grootte van het scherm, gemeten in pixels. De resolutie kan per gebruiker variŽren. Een grote resolutie biedt vooral meer ruimte in de breedte, de lengte is over het algemeen minder van belang omdat dat wordt opgevangen door scrollen. Een ontwerp dat niet uitgaat van vaste beeldschermafmetingen noemt men wel liquid design, de inhoud "vloeit" hier als het ware in de beschikbare ruimte. * De kleurendiepte geeft aan hoeveel kleuren het scherm kan weergeven. In het verleden was 256 kleuren gangbaar en moest daar rekening mee worden gehouden. In die tijd zijn de webkleuren ontstaan. Tegenwoordig zijn hoge kleurendiepten echter normaal. * De kleurweergave kan verschillen per scherm. Op sommige computers is een programma geÔnstalleerd dat gammacorrectie uitvoert, waardoor kleuren worden aangepast. Het maakt ook verschil of er een CRT- of TFT-beeldscherm wordt gebruikt. * De soort webbrowser is ook van belang. Browsers hebben ieder een eigen interpretatie van de code van een webpagina. Door het W3C zijn standaarden ontwikkeld over hoe de code moet worden geÔnterpreteerd. De browsers houden zich daar nog niet altijd volledig aan, vooral Internet Explorer is voor ontwikkelaars vaak een zorgenkind. Afgezien van zulke technische weergave elementen, verwachten ook (kleuren)blinde, slechtziende of dove gebruikers dat een website ook voor hen raadpleegbaar is.

Werkwijze De bouw van een website gaat in verschillende stappen. Elke stap kan worden uitgevoerd door een andere, op het betreffende gebied gespecialiseerde persoon. Vaak[bron?] wordt er bij het maken van een nieuwe website eerst een grafische opzet van de gehele webpagina gemaakt in de vorm van een enkel JPEG-bestand. Dit bestand gaat vergezeld van een aantal afzonderlijke plaatjes die gebruikt gaan worden als losse grafische elementen. De tekstuele inhoud krijgt wel een plaats, maar het opstellen van de teksten is een ander proces. De grafische opzet wordt vervolgens omgezet in HTML, waarin de bijgeleverde grafische elementen worden gebruikt. Ook op dit moment is de tekstuele inhoud nog bijzaak. Als tekst wordt vaak het Lorem ipsum gebruikt. Op dit moment kan worden getest hoe de code eruitziet in verschillende omstandigheden. Ten slotte wordt de interactiviteit toegevoegd en worden de uiteindelijke teksten in de verschillende pagina's van de website geplaatst. Het is mogelijk dat het om een dynamische website gaat, waar de inhoud met behulp van een CMS aangepast kan worden. De codering van dit server-sidegedeelte valt echter niet onder webdesign. [bewerken] Toegankelijkheid Met de opkomst van smartphones, PDA's en andere (persoonlijke) apparaten die toegang hebben tot het internet, veranderen ook de eisen die gesteld worden aan een website. Het lijkt niet eenvoudig om bij het ontwerp en de bouw zicht te houden op de uiteenlopende vormen van gebruik die inmiddels mogelijk zijn. Met behulp van de webstandaarden die onder meer door het W3C zijn ontwikkeld, kan er toch voor worden gezorgd dat een site onder al die gebruikersomstandigheden bruikbaar is. Zo is HTML bedoeld om de inhoud van een webpagina van structuur te voorzien, CSS om de (grafische) stijl vast te leggen en de combinatie ECMAScript/DOM om interactiviteit aan een pagina toe te voegen. Een voordeel is dat al die componenten los van elkaar kunnen worden ontwikkeld en beheerd. Sterker nog: als zaken als inhoud, stijl en/of scripting worden gemengd, zal dat onmiddellijk een negatieve invloed hebben op de bruikbaarheid van een webpagina voor andere toepassingen dan een pc-met-beeldscherm-en-Internet-Explorer. Omdat het gebruik van andere browsers, besturingssystemen en webapparaten gestaag toeneemt, wordt het voor webdesigners steeds belangrijker om rekening te houden met dergelijke vormen van gebruik.

Webdesign is het maken en vormgeven van alle websites in het internet. Webdesign vertoont gelijkenissen met het grafisch ontwerpen van traditioneel drukwerk, maar er zijn opvallende verschillen. Zo kunnen video en audio deel uitmaken van webdesign en verloopt de interactie met de bezoekers anders. Vanwege de technische aspecten is een webdesigner naast vormgever veelal ook programmeur.

Technische aspecten van Webdesign Structuur

Een voorbeeld van webdesign: een pagina uit Wikipedia In tegenstelling tot de traditionele structuur van boeken, met een inhoudsopgave, verschillende indexen, een hoofdstukindeling en dergelijke, worden websites over het algemeen minder lineair vormgegeven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse menu's, zoekfuncties en soms ook loginfuncties om delen van de inhoud af te schermen van het grote publiek. Een manier om oriŽntatiemogelijkheden in een website te bieden is de zogenaamde broodkruimelnavigatie, waarbij het door de gebruiker gekozen pad in de boomstructuur van de website op elke pagina is aangegeven.

Opmaak De inhoudelijke samenhang van de boodschap van een website, wordt met computercommando's in de tekst aangegeven. Doorgaans worden hiervoor HTML-codes opgeven. Daarnaast kan gebruikgemaakt worden van een stylesheet. Daarin worden aanwijzingen vastgelegd over de gewenste weergaven van bepaalde html-elementen zoals lettertypes, kleuren en achtergrondafbeeldingen en ook de positionering van en spatiŽring tussen elementen op de site. Door meerdere webpagina's aan eenzelfde stylesheet te koppelen, is het eenvoudiger om de hele site in een uniforme opmaak te presenteren. De uiteindelijke weergave is echter voor de designer niet volledig in de hand te houden, omdat verschillende lezer verschillende apparaten zullen gebruiken om zijn websites te raadplegen.

Dynamische en interactieve webpagina's Naast statische opmaakelementen kunnen er ook dynamische elementen worden toegevoegd zoals mouseovers, webvideo's en dergelijke, maar ook afzonderlijke interactieve onderdelen, bijvoorbeeld een landkaart waarvan elk onderdeel afzonderlijk aanklikbaar is. Voor het toevoegen van dynamische en interactieve elementen bestaan allerlei technieken: Javascript, Dynamic HTML, Adobe Flash. Deze sites leveren vaak echter problemen op voor mensen met tekstbrowsers als Lynx en voor bijvoorbeeld blinden die surfen met een spraakbrowser of brailleleesregel, omdat er geen alternatieve inhoud wordt aangeboden.

Weergave Websites zien er niet op iedere computer en in iedere browser identiek uit. HTML wordt door elke computer/browser afzonderlijk geÔnterpreteerd en weergegeven. Een webdesigner dient voor reguliere websites rekening te houden met deze pluriforme weergave. * De resolutie is de grootte van het scherm, gemeten in pixels. De resolutie kan per gebruiker variŽren. Een grote resolutie biedt vooral meer ruimte in de breedte, de lengte is over het algemeen minder van belang omdat dat wordt opgevangen door scrollen. Een ontwerp dat niet uitgaat van vaste beeldschermafmetingen noemt men wel liquid design, de inhoud "vloeit" hier als het ware in de beschikbare ruimte. * De kleurendiepte geeft aan hoeveel kleuren het scherm kan weergeven. In het verleden was 256 kleuren gangbaar en moest daar rekening mee worden gehouden. In die tijd zijn de webkleuren ontstaan. Tegenwoordig zijn hoge kleurendiepten echter normaal. * De kleurweergave kan verschillen per scherm. Op sommige computers is een programma geÔnstalleerd dat gammacorrectie uitvoert, waardoor kleuren worden aangepast. Het maakt ook verschil of er een CRT- of TFT-beeldscherm wordt gebruikt. * De soort webbrowser is ook van belang. Browsers hebben ieder een eigen interpretatie van de code van een webpagina. Door het W3C zijn standaarden ontwikkeld over hoe de code moet worden geÔnterpreteerd. De browsers houden zich daar nog niet altijd volledig aan, vooral Internet Explorer is voor ontwikkelaars vaak een zorgenkind. Afgezien van zulke technische weergave elementen, verwachten ook (kleuren)blinde, slechtziende of dove gebruikers dat een website ook voor hen raadpleegbaar is.

Werkwijze De bouw van een website gaat in verschillende stappen. Elke stap kan worden uitgevoerd door een andere, op het betreffende gebied gespecialiseerde persoon. Vaak[bron?] wordt er bij het maken van een nieuwe website eerst een grafische opzet van de gehele webpagina gemaakt in de vorm van een enkel JPEG-bestand. Dit bestand gaat vergezeld van een aantal afzonderlijke plaatjes die gebruikt gaan worden als losse grafische elementen. De tekstuele inhoud krijgt wel een plaats, maar het opstellen van de teksten is een ander proces. De grafische opzet wordt vervolgens omgezet in HTML, waarin de bijgeleverde grafische elementen worden gebruikt. Ook op dit moment is de tekstuele inhoud nog bijzaak. Als tekst wordt vaak het Lorem ipsum gebruikt. Op dit moment kan worden getest hoe de code eruitziet in verschillende omstandigheden. Ten slotte wordt de interactiviteit toegevoegd en worden de uiteindelijke teksten in de verschillende pagina's van de website geplaatst. Het is mogelijk dat het om een dynamische website gaat, waar de inhoud met behulp van een CMS aangepast kan worden. De codering van dit server-sidegedeelte valt echter niet onder webdesign.

Toegankelijkheid Met de opkomst van smartphones, PDA's en andere (persoonlijke) apparaten die toegang hebben tot het internet, veranderen ook de eisen die gesteld worden aan een website. Het lijkt niet eenvoudig om bij het ontwerp en de bouw zicht te houden op de uiteenlopende vormen van gebruik die inmiddels mogelijk zijn. Met behulp van de webstandaarden die onder meer door het W3C zijn ontwikkeld, kan er toch voor worden gezorgd dat een site onder al die gebruikersomstandigheden bruikbaar is. Zo is HTML bedoeld om de inhoud van een webpagina van structuur te voorzien, CSS om de (grafische) stijl vast te leggen en de combinatie ECMAScript/DOM om interactiviteit aan een pagina toe te voegen. Een voordeel is dat al die componenten los van elkaar kunnen worden ontwikkeld en beheerd. Sterker nog: als zaken als inhoud, stijl en/of scripting worden gemengd, zal dat onmiddellijk een negatieve invloed hebben op de bruikbaarheid van een webpagina voor andere toepassingen dan een pc-met-beeldscherm-en-Internet-Explorer. Omdat het gebruik van andere browsers, besturingssystemen en webapparaten gestaag toeneemt, wordt het voor webdesigners steeds belangrijker om rekening te houden met dergelijke vormen van gebruik.